El director territorial de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana, la cap del Servei de Relacions Laborals, Lluïsa Prat, i de la cap de Secció d’Economia Social i Autoempresa, Maricel Piñol realitzen una visita/ reunió a l’Ateneu Cooperatiu Alt Pirineu i Aran.

A continuació s’han reunit amb les tres entitats beneficiàries dels projectes singulars en el marc de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius i projectes Aracoop: L’associació Alba Jussà i les cooperatives Envall Cooperativa, del Pallars Jussà i Escola d’Oficials Forestals, del Pallars Sobirà, Cada entitat ha presentat el seu projecte al Consell Comarcal del Pallars Jussà, entitat que lidera el projecte.
S’ha valorat la tasca de promoció de l’economia social i foment de la reactivació econòmica i l’ocupació que duen a terme.

El primer dels projectes l’impulsa l’Associació Alba Jussà que té com a objectiu donar serveis d’atenció a persones amb diversitat funcional, com els serveis de centre ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual, serveis de lleure per a persones amb problemes de salut mental i altres necessitat futures que permetin donar cobertura a les persones que s’atenen des de l’associació.
En segon lloc, Envall Cooperativa SCCL, ha creat un projecte que té com a finalitat crear habitatge social mitjançant la recuperació arquitectònica i social del poble d’Envall, ubicat al municipi de la Torre de Capdella. Es tracta d’una iniciativa que facilitarà habitatges de caràcter social i ambientalment sostenibles en règim de cessió d’ús als seus socis, els quals s’hauran d’implicar en el desenvolupament de diferents projectes comuns.
Finalment, la tercera de les cooperatives, Escola d’Oficials Forestals SCCL té com a objectiu la creació d’un centre que formi oficials forestals altament qualificats i alhora difondre la cultura de l’aprofitament dels boscos.

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius treballa per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives i les potencialitats de l’economia social i cooperativa per crear riquesa al territori i ocupació estable i de qualitat, per aquest motiu, els impulsors dels projectes han valorat altament el suport de l’Ateneu Pirinenc en el seu desenvolupament.