VISITA DE LES ESCOLES DE LLES DE CERDANYA, PRULLANS I PRATS DE CERDANYA A LA COOPERATIVA CAVES ARTIUM.

VISITA DE LES ESCOLES DE LLES DE CERDANYA, PRULLANS I PRATS DE CERDANYA A LA COOPERATIVA CAVES ARTIUM.

Per donar a conèixer i que aprenguin els models d’empeses cooperatives,
el passat divendres 1 de juny les escoles de Lles de Cerdanya, Prullans i Prats de Cerdanya van anar a visitar la cooperativa Caves Artium d’Artés, convidats per l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran (ACAPA).
Aquestes tres escoles han constituït una cooperativa a la seva escola i treballen els valors cooperatius. És per això que l’ACAPA ha volgut apropar aquests alumnes a la realitat de les empreses cooperatives del seu territori més proper. Aquesta visita ha permès conèixer als estudiants les característiques específiques del treball cooperatiu i aprendre sobre les dinàmiques del món laboral i empresarial.

A Artés, l’Anna els va explicar la història de les caves i com funcionen com a cooperativa. A continuació els va fer una visita guiada pels diferents pisos. Primer vam veure el lloc on fan els vins blancs i negres i després varen baixar cap als pisos inferiors on descansa el cava. També els va explicar curiositats i característiques de l’elaboració del vi i del cava.

Els ateneus cooperatius, són iniciatives promogudes pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb l’objectiu de donar a conèixer i impulsar l’economia social, el tercer sector i les cooperatives, un model d’economia transformadora que dóna resposta a la necessitat del territori, genera riquesa i ocupació estable i de qualitat. L’ateneu cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, forma part de la xarxa de 14 d’ateneus cooperatius i més de 130 entitats públiques i privades amb gran experiència que, de manera coordinada, actuen per fomentar i enfortir l’economia social i cooperativa arreu del territori.

Per aquest motiu, resulten ser les antenes i els altaveus de l’economia social identificant necessitats i oportunitats del sector i oferint una àmplia cartera de serveis integrals per a l’aprenentatge, la reflexió col·lectiva, la cooperació i la transformació social.

2018-06-05T11:17:54+00:00 05 juny, 2018|General|