Biblioteques Sense Fronteres: Economies Transformadores

Biblioteques Sense Fronteres: Economies Transformadores

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya impulsen conjuntament el programa Biblioteques Sense Fronteres, compromeses amb un món més just. La iniciativa va néixer l’any 2017 amb l’objectiu de contribuir a la construcció d’una ciutadania global transformadora a través de les biblioteques de Catalunya.
En el camí cap a una economia que persegueixi la justícia social, la reducció de les desigualtats i el respecte pels drets humans i el medi ambient ens trobem les economies transformadores.
Les economies transformadores estan un gran nombre d’iniciatives de producció, comercialització, consum i finançament que funcionen dia a dia sota lògiques democràtiques, equitatives, solidàries i respectuoses amb les persones, el medi ambient i els territoris. Amb uns canals de comercialització i producció alternatius que posin en el centre a les persones i les seves necessitats, i alternatives de consum i producció, basades en la participació de les persones i les comunitats, en l’apoderament, la transparència, les qüestions de gènere i la sostenibilitat ecològica.
La III edició del programa Biblioteques Sense Fronteres se centra en les anomenades economies transformadores, que comprenen l’economia social i solidària, la banca ètica i el comerç just.

2019-09-26T12:12:25+00:00 26 setembre, 2019|General|