Vielha e Mijaran estudia la implantació de l’habitatge cooperatiu en règim d’ús, com a solució per a l’accés a l’habitatge

Vielha e Mijaran estudia la implantació de l’habitatge cooperatiu en règim d’ús, com a solució per a l’accés a l’habitatge

El passat divendres 11 d’octubre l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran va coordinador una reunió a l’ajuntament de Vielha dels tècnics i regidors de l’Ajuntament amb experts de LADINAMO fundació i LACOL per a conèixer les opcions de crear una col·laboració públic-privada per a fomentar les cooperatives d’habitatge en règim d’ús.

La problemàtica de l’accés a l’habitatge és un dels reptes més importants als quals s’enfronten les administracions públiques avui dia, però també pensant en les futures generacions.
A la Val d’Aran s’està treballant per a implementar una millora en l’accés als habitatges a les famílies que viuen al territori. Una de les opcions que s’ha començat a estudiar és la coneguda com a “habitatge cooperatiu en règim d’ús”. Aquest model suposa la col·laboració públic-privada (administracions públiques-cooperatives), amb el qual es pretén facilitar l’accés de les famílies a nous habitatges, fomentant la figura de les cooperatives.

2019-10-14T13:04:24+00:00 14 octubre, 2019|General|