VISITA A LA COOPERATIVA ALBA JUSSÀ, SCCL – PROJECTE LLAVORS D’OPORTUNITATS

Avui 40 alumnes de 4r d’ESO  i 2 professors de l’Institut de Tremp han visitat el Projecte Llavors d’Oportunitats que desenvolupa la cooperativa Alba Jussà, SCCL.

És un projecte d’agricultura social impulsat per la cooperativa Alba Jussà que vol recuperar i preservar les llavors de varietats d’horta cultivades en petits horts particulars pels padrins i padrines del Pallars Jussà. De l’hort situat a Tremp cultiven les llavors i n’extraiem de noves per vendre-les i promoure el seu cultiu arreu del territori.

A partir d’aquest projecte de treball amb la terra i des d’Alba Jussà promouen la inserció laboral de persones vulnerables amb dificultat d’accés al treball, i les acompanyen perquè assoleixin els seus desitjos i il·lusions amb una visió inclusiva i comunitària.

L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i el CRP dels Pallars realitzen actuacions per a joves estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius de formació professional així com el respectiu personal docent i/o professorat perquè coneguin i aprenguin els models d’empresa cooperativa. Es tracta de facilitar a l’alumnat poder visitar empreses cooperatives per aprendre in situ el seus models de funcionament societari, la seva organització i la gestió del dia a dia d’una empresa cooperativa.

2021-06-10T13:14:50+01:0010 junio, 2021|General|
Ir a Arriba