Dilluns 17 de gener amb la participació d’unes 25 persones, hem realitzat una jornada sobre Soberania Energètica.  A  l’abril de 2021 ja vam fer una altra trobada per donar a conèixer  que volia dir transició energètica, on ens trobàvem i en què s’estava treballant a l’APA.

Aquesta segona jornada ens centrem en el sector privat, persones físiques i jurídiques que han donat el pas a les energies renovables. Aquells que estan treballant en posar-s’hi i ja tenen projecte, aquells que volen però no saben com fer-ho, en intentar posar més llum en aquesta transició per fer-la i fer-ho bé juntament públics-privats.

És important que coneguem els projectes de present i de futur que estan implementant-se /plantejant-se a l’Alt Pirineu i Aran utilitzant diferents fonts d’energia renovable, per això  PallarsActiu i   l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran hem organitzat aquesta jornada.

Les energies renovables són clau en un futur immediat i el territori no en pot quedar al marge. Tant les administracions públiques locals com les empreses privades hem de treballar-hi, anant en la mateixa direcció en quant a generar més energia neta, renovable i sostenible.

Mitjançant aquesta jornada volem recollir els projectes dels privats, neguits, dubtes, plantejaments per buscar solucions juntament amb empreses especialitzades en la matèria com són PEUSA i Factor energia – accionistes de Pallarsactiu i KM0 col·laborador i impulsor de projectes en la zona.