Per celebrar el Dia Internacional del Cooperativisme l’Ateneu ha estat a Pont de Suert i a Tremp realitzant una acció de sensibilització i difusió amb el lema:

«LES COOPERATIVES CONSTRUEIXEN UN MÓN MILLOR»

Les cooperatives són empreses en què les persones uneixen els seus recursos i capacitats per a un benefici comú. Les persones associades comparteixen la propietat i decideixen sobre les estratègies. Les cooperatives són la democràcia aplicada a l’economia: cada persona té un vot. Són diverses, dinàmiques i proporcionen productes i serveis de qualitat a preus justos, buscant l’eficiència econòmica i reinvertint en les seves comunitats. El tret diferencial amb d’altres empreses és que les cooperatives són associacions de persones que s’han unit per satisfer les seves necessitats i aspiracions de forma col·lectiva i amb gestió democràtica, i que donen primacia a les persones per sobre del capital.

L’èxit del cooperativisme es deu a la superior implicació de les persones en el projecte col·lectiu, la qual cosa li dona més capacitat d’adaptació i d’innovació. Les cooperatives són clau per afrontar grans reptes que tenim com a humanitat: l’erradicació de la pobresa i la desigualtat social, la igualtat de gènere, la fi de les guerres i aturar la crisi ecològica i reinserir l’economia dins els límits biofísics del planeta.