Assessoraments a la constitució

L’assessorament a la constitució es realitza quan els usuaris ja estan segurs de constituir la cooperativa. Cada organització és un món, però hi ha aspectes a resoldre que són iguals per totes les cooperatives (número mínim de socis, mínim capital social a aportar…). És important conèixer que hi ha diferents tipus de cooperativa i hi ha especificacions per cada una a nivell legal, per tant, s’ha d’estudiar cada cas i escollir la fórmula que més s’escaigui a cadascú. Des de l’Ateneu s’acompanya en aquest procés, col·laborant amb d’altres entitats, com gestories, si és necessari. Malgrat som un Ateneu molt jove, ja són forces les iniciatives a les que hem assessorat.

Si voleu saber quins són els passos bàsics per constituir una cooperativa, consulteu els tràmits legals per constituir una cooperativa de la Generalitat de Catalunya.

 

Assessoraments a la reconversió

Sovint, no tot es crea de zero. La cooperativa és una molt bona fórmula per a potenciar, repensar o donar continuïtat a un projecte que treballa com a autònoms, societats limitades, SCP o associacions. Contacta’ns aquí i et podem informar sobre les possibilitats que existeixen.

En breu tindrem un document que explicarà com fer la conversió d’empresa, associació SCP a cooperativa. Estigueu alerta o demaneu-nos més informació!